Jaarreeks voor vrouwen: 'De 13 Oorspronkelijke Clanmoeders'

nieuwe reeks start op 29 januari 2023
maandelijkse online vrouwencirkel
Kom en ervaar...

Verdieping en verbinding met je vrouwenziel door de verhalen van de 13 Clanmoeders


Verhalen van oeroude wijsheid, spirituele lessen voor het ontdekken en ontwikkelen van je vrouwelijke talenten en kwaliteiten. 


Geniet...

Van het maandelijks online samenzijn met een groep gelijkgestemde vrouwen in verhaal – meditatie – ritueel – klank – energiewerk – creatieve expressie – verbinding

Wat mag je verwachten?

Dit jaartraject is een aaneenschakeling van 13 maandelijkse online vrouwencirkels met als leidraad de verhalen van de 13 Oorspronkelijke Clanmoeders ('The 13 Original Clan Mothers') uit het gelijknamige boek van Jamie Sams.

De 13 verhalen vormen samen een cyclus van transformatie. Ze leren ons hoe we het Vrouwelijke Principe in onszelf kunnen ontwikkelen, bekrachtigen en eren. Het is een cyclus van heling, heelwording.

De Clanmoeders, archetypen van vrouwelijke kracht en wijsheid, komen in de verhalen tot leven. De Clanmoeder, geïncarneerd als jonge, onsterfelijke vrouw, deelt in het wel en wee van haar volk. De gebeurtenissen die zich voordoen in haar stam en in haar leven vormen de aanleiding voor de spirituele lessen die ze met hen deelt. Door haar wijsheid, rechtschapenheid en grote spirituele kracht verwerft ze het respect van haar volk. Eens de lessen zijn geleerd en de wijsheid is geïntegreerd, trekt zij weer verder. Elke Clanmoeder deelt een specifieke teaching en is verbonden met een specifieke maan(d) van het jaar. De 13de Clanmoeder belichaamt de 13de maan van transformatie: zij brengt alles samen waardoor we alle lessen in onszelf kunnen integreren.


De verhalen zijn ingebed in de sjamanistische Native American traditie en spelen zich af in een adembenemend landschap van wouden, rivieren, bergen en rotsen. Een diepe verbinding met de Aardmoeder en alle levende wezens loopt als een rode draad door de verhalen. Dieren, planten, bomen, stenen, vuur, hemel en aarde... allemaal hebben ze hun eigen kracht of 'medicijn'. De Clanmoeder luistert naar alle levende wezens en integreert hun medicijn in haar wijze lessen.

De verhalen spreken rechtstreeks tot je vrouwenziel. Ook al spelen ze zich af in een andere tijd en op een andere plek, toch zijn ze actueel. Het zijn universele wijsheden die je uitnodigen om je eigen vrouwelijke kwaliteiten en talenten te ontplooien in je dagelijkse leven.

Elke maand komen we bij elkaar in onze online cirkel. Je creëert een plekje in huis waar je je comfortabel kan installeren zonder gestoord te worden – een veilige cocon. Na een openingsritueel en deelronde brengt Mieke het verhaal van de Clanmoeder van die maand tot leven. Je kan het helemaal in je opnemen en laten zakken tot in al je cellen.
Na een pauze nemen we de tijd om de lessen van de Clanmoeder in onszelf te verankeren, via ritueel, meditatie, ademhalingsoefeningen, klankoefeningen, samen zingen, energiewerk, creatieve expressie...

Wees gerust, je hoeft niet de hele tijd aan je computer gekluisterd te zitten. Er zijn dynamische oefeningen waarbij je voluit kan bewegen, en oefeningen waarbij je kan gaan liggen of zitten, met je ogen gesloten. Er is ruimte om te delen, ervaringen uit te wisselen of gewoon stil te zijn, in de veilige bedding van de vrouwencirkel.

Na afloop kan je met hernieuwde kracht weer in je dagelijkse leven stappen en de uitdagingen op je pad omarmen.

Voor de slotcirkel komen we fysiek bij elkaar om samen deze mooie cyclus af te sluiten met een bijzonder dankritueel.
*Jamie Sams is van de Wolf Clan Teaching Lodge, Native American teacher en auteur. Zij ontwikkelde o.a. de Sacred Path Cards en (samen met David Carson) de alom bekende Medicine Cards (Medicijnkaarten).

Praktisch

Dit is een jaartraject omdat de verhalen samen een helende cyclus vormen van aaneensluitende teachings. Elke maandelijkse sessie is dus een wezenlijke schakel in een mooi samenhangend geheel.

Je engageert je voor het volledige traject van 13 maanden. Mocht je toch onverwachts een sessie missen, dan krijg je na afloop sowieso alle informatie over de betreffende Clanmoeder per mail toegestuurd.

Het maandelijks samenkomen met een vaste groep vrouwen creëert verbinding en een veilige bedding waarin je helemaal jezelf kunt zijn en kunt delen vanuit openheid en vertrouwen.

Data: 13 zondagvoormiddagen, telkens van 09.30u tot 12.30u (inloggen kan vanaf 09.15u). De sessies gaan door op de laatste zondag van de maand (behalve in december 2023 en januari 2024). Voorafgaand aan elke sessie krijg je de Zoom-link om deel te nemen +  al wat uitleg bij de Clanmoeder van die maand. Zo kan je je al afstemmen op het thema. De Zoom-sessies zijn vertrouwelijk. Wat gedeeld wordt in de cirkel, blijft in de cirkel.  

• 29 januari 2023: 'Zij die met Verwanten spreekt'
• 26 februari 2023: 'Zij die de Wijsheid bewaart'
• 26 maart 2023 : 'Zij die de Waarheid weegt'
• 30 april 2023: 'Zij die Vooruitziet'
• 28 mei 2023: 'Luisterende Vrouw'
• 25 juni 2023
: 'Verhalenvertelster'
• 30 juli 2023: 'Zij die alles Liefheeft'
• 27 augustus 2023 : 'Zij die Heelt'
• 24 september 2023 : 'Vrouwe van de Ondergaande Zon'
• 29 oktober 2023: 'Zij die het Web weeft'
• 26 november 2023 : 'Fiere Vrouw'
• 17 december 2023 : 'Lofprijzende Vrouw
• 14 januari 2024 : fysieke slotcirkel met de 13de Clanmoeder: 'Zij die haar Visioen wordt', Deze zal doorgaan bij Mieke thuis (Nijlen, bij Lier)

Deelnemers: vrouwen van alle leeftijden; de reeks gaat door vanaf 6 deelneemsters.
Bijdrage: €455 voor de hele reeks (vroegboekprijs: €435 bij inschrijving en betaling vóór 31 december 2022)
Betalen:
per overschrijving op rekeningnummer IBAN BE56 7330 5564 5088 (BIC: KREDBEBB), met vermelding ‘Clanmoeders 2023 + je naam’
Inschrijven: via onderstaand formulier (niet vergeten op 'Send Message' te klikken!) of per email naar Mieke: [email protected]. Opgelet: beperkt aantal plaatsen, je plaatsje is pas verzekerd na storting van de bijdrage.
Meer info bij Mieke op 0477/42.35.93
Thank you for contacting us. We will get back to you as soon as possible
Oops. An error occurred.
Click here to try again.