Munay Ki inwijdingen

Nog geen nieuwe reeks gepland
Blijf op de hoogte van nieuwe data via onze nieuwsbrief

​Inwijdingen van de hoeders van de aarde

Ontsluit je onmetelijke energetische potentieel
Verhoog je trillingsfrequentie
Kom in je kracht
Word schepper van je eigen verhaal
Munay-ki ('in liefde vanuit het hart') is een reeks van 9 eenvoudige initiaties uit het Inca-sjamanisme, die je uitnodigen om te groeien naar je volledige potentieel en zo mede-schepper te worden van de 'nieuwe wereld' waarnaar zovele oude culturen verwijzen

De reeks bestaat uit 2 dagen met telkens ongeveer 1 maan(d) tussen om de 9 inwijdingen die je op die 2 dagen ontvangt te laten inwerken en te integreren.
We are the ones we have been waiting for.
(Wij zijn degenen op wie we hebben gewacht.)

Elders of the Hopi Nation

Wat mag je verwachten?

Het woord munay-ki komt uit het Quechua (Peru) en betekent zoveel als 'ik hou van je', maar dan met een diepere achterliggende betekenis: 'open je hart, wees degene die je écht bent'.

Het is een reeks van negen initiaties – beter nog: energetische imprints. Je energielichaam wordt opgeladen met zuivere frequenties, 'energetische zaadjes'. Die helpen je om op fysiek, mentaal,emotioneel en spiritueel vlak te groeien in bewustzijn en daardoor de schepper te worden van je eigen levensverhaal.

De inwijdingen komen oorspronkelijk uit het Inca-sjamanisme, maar zijn universeel van aard.Van oudsher maakten ze deel uit van de initiatiepraktijk van leerling-sjamanen. Ze werden dus enkel doorgegeven van leraar op leerling.

Ongeveer zeventig jaar geleden begrepen de Q'eros (de nazaten van de Inca-sjamanen uit de Peruviaanse Andes en Amazone) dat het tijd werd om hun oude wijsheid over de wereld van energie en licht, alsook hun inwijdingen, door te geven aan de rest van de wereld.
Opdat de mensheid zich zou kunnen voorbereiden op de grote omwentelingen die haar te wachten stond in de aanloop naar 2012 en ook daarna.
Die 'omwenteling' gaat in essentie over een verandering in bewustzijn. De Inca-sjamanen geloven dat 2012 het einde inluidde van een tijdperk van materialisme en dualiteit en het begin van een nieuw Gouden Tijdperk van eenheidsbewustzijn en verbondenheid met al wat leeft. We staan nu nog maar aan het begin van dat nieuwe tijdperk, want op de astronomische tijdschaal is een paar jaar amper een klein lichtflitsje. Ieder mens kan zelf de shift maken naar die nieuwe tijd, door bewust het eigen energieveld te versterken en de universele inzichten uit de oude sjamanistische culturen in de praktijk te brengen. De munay-ki-initiaties geven ons een sleutel om deze shift in gang te zetten. Na het ontvangen van de initiaties kan je de 'energetische zaadjes' verder laten gedijen door er bewust contact mee te maken, telkens weer.

Het mooie van munay-ki is dat de rituelen heel eenvoudig zijn, en toch heel krachtig.

Ze bestaan uit woorden, symbolische gebaren, aanrakingen, intentie en energie-overdracht. Ze ontwikkelen een gevoel van eenheid en verbondenheid met al wat leeft op aarde en helpen je om te evolueren naar je ware zelf. Geleidelijk aan kan je overschakelen naar een hogere frequentie en je lichaam (fysiek, spiritueel, emotioneel en mentaal) aanpassen aan de ontwikkeling die de aarde in deze tijd zelf ondergaat.
2012
Vrijwel alle oude beschavingen verwezen naar het jaar 2012: Maya's, Hopi-indianen, oude Egyptenaren,hindoes. Zelfs de Bijbel vertelde over een eindtijd die herkenbaar zou zijn aan 'de tekenen'. Natuurlijk verwezen deze culturen niet letterlijk naar '2012', want dit jaartal komt uit de Romeinse jaartelling en die ontstond pas later. Wél verhaalden al deze oude volkeren over dezelfde belangrijke astronomische gebeurtenissen die rond die tijd zouden plaatsvinden en het begin van een nieuw tijdperk zouden inluiden.
Op 21 december 2012 (midwinter-zonnewende) liepen een groot aantal astronomische cycli ten einde. Dan stond onze zon bijvoorbeeld op één lijn met het centrum van het melkwegstelsel, wat slechts één keer om de 26.000 jaar gebeurt. 2012 was ook het eindpunt van een kleinere cyclus van 5.200 jaar. Volgens de Maya's (en de Inca's) zou dit een belangrijke omwenteling betekenen voor de aarde, voor de ontwikkeling
van mens als individu en de mensheid als geheel.
Kortom: Munay-ki nodigt je uit om te worden wie je écht bent en te groeien in munay, in liefde. Dat is precies wat de Hopi-ouderen bedoelden met de woorden 'Wij zijn degenen op wie we hebben gewacht'.

Verloop van de 9 inwijdingen

De negen inwijdingen worden verspreid over drie modules. Tussen elke module wordt ongeveer een maand tijd voorzien om de inwijdingen te integreren en ermee aan de slag te gaan in je dagelijkse leven.

Eerste module
In de basisinwijdingen laat je je verleden los en geef je een nieuwe richting aan je leven:
1. De Initiatie van de Heler (Hampe rite) activeert je vermogen tot heling van jezelf en anderen. Geeft je een verbinding met de sjamanen die deze inwijding in het verleden ook hebben ontvangen.
2. De vijf Banden van Kracht (Chumpi rite) worden in elkaar in je energieveld geweven. Ze geven belangrijke spirituele bescherming.
3. De Initiatie van Harmonie (Ayni Karpay) verbindt je met de scheppende principes van het universum: zeven archetypes (universele, organiserende krachten) worden als zaadjes in je chakra's geplaatst, zodat deze weer in al hun regenboogkleuren kunnen stralen.
4. De Initiatie van de Ziener (Kawaq Rite) activeert de innerlijke ziener in jou, en daarmee je vaardigheid om de onzichtbare wereld van energie en spirit te gaan waarnemen. Je leert zien met het hart.

Tweede module
5. De Initiatie van de Hoeder van de Dag (Pampamesayok) - heelt je verbinding met het vrouwelijke, Moeder Aarde en haar natuur.
6. De Initiatie van de Hoeder van de Wijsheid (Altomesayok) - helpt je om je te verbinden met het mannelijke in jezelf en met de wijsheid van de heilige bergtoppen, wijsheid uit en van het oneindige.
7. De Initiatie van de Hoeder van de Aarde (Kuraq Akuyek) -verbindt je met de aartsengelen die waken over de Melkweg en laat je zgn. 'godbrein' ontwaken.

Derde module
8. De Initiatie van de Hoeder van de Sterren (Mosoq Karpay) is de inwijding van de Tijd die Komt. Ze verankert je stevig met de nieuwe tijd, de tijd na 2012 – nu dus.
9. De Initatie van de Schepper (Taytanchis) activeert je goddelijke natuur, de Schepper in jou, en geeft je onvoorwaardelijke liefde voor jezelf en de wereld om je heen.

Praktisch

 • voor je veiligheid volgen wij de algemene richtlijnen van de overheid: lees er hier meer over
 • Data:
  • Module 1: zondag 2021 van 13.00u tot 17.00u
  • Module 2 en 3: zondag 2021 van 13.00u tot 16.30u
De 3 modules vormen één geheel en kunnen niet afzonderlijk gevolgd worden. Je engageert je voor de hele reeks van 3 modules en dus voor de vermelde 2 data (wisselen van reeks niet mogelijk, gezien beperkte groep & tijd). Er is ongeveer één maand tijd tussen de verschillende data, zodat je de inwijdingen voldoende kunt integreren.
 • Begeleiding: Mieke Polfliet
 • Locatie: Thuis in Jezelf, J.E. Claeslaan 1, 2560 Nijlen
 • Voor wie: mannen en vrouwen van alle leeftijden. Enige ervaring met meditatie en energetisch werk is wenselijk
 • Deelnemers: kleine groep (minimum 2, maximum 3), wees er dus snel bij!
 • Bijdrage: €285; dit bedrag omvat alle begeleiding, je persoonlijke pi-stone (inwijdingssteen) en een uitgebreide syllabus aan het einde van de reeks.
 • Betalen: per overschrijving op rekeningnummer IBAN BE56 7330 5564 5088 (BIC: KREDBEBB), met vermelding ‘Munay-ki xxx 2021 + je naam’ (opgelet: je inschrijving is pas geldig na betaling van de bijdrage)
 • Meebrengen: eventueel schrijfgerief en snack (wij zorgen voor water, koffie, thee en koekjes). Draag best comfortabele kledij.
 • Inschrijven: via onderstaand formulier (opgelet: beperkt aantal plaatsen, je plaatsje is pas verzekerd na storting van de bijdrage) - niet vergeten op 'Send Message' te klikken!
Bedankt voor je inschrijving! We nemen z.s.m. contact met je op.
Warme groet, Mieke & Stefan
Oops. An error occurred.
Click here to try again.
foto boven: voorbeeld van Pi-stone (inwijdingssteen)
Video: Alberto Villoldo over Munay-ki

Alle video's zijn te vinden op www.youtube.com.
Zoek naar "munay ki nederlands" of klik hier voor de afspeellijst
 
Noot van Mieke Polfliet:
De tekst op deze webpagina is deels eigen werk, deels samengesteld op basis van verschillende bronnen, o.m.het boek 'The Four Insights' van Alberto Villoldo; het boek '2012... en daarna?' van Paul Liekens en José de Graaf, en websites zoals www.inspirex.nl.en www.munay-ki.be.
Met dank aan alle bronnen, aardse en andere, voor alle inspiratie.