Connect in Peru


16 - 31 oktober 2022
(+ 5 daagse optionele trekking naar Q'eros)

Verbinding met de natuur,
Verbinding met jezelf,
op de mooiste krachtplaatsen in Peru,

in ritueel - klank - zang - natuurbeleving.

begeleiding: Nathalie Verboven en Mieke Polfliet
 
Muziek, grootse krachtplaatsen en verbluffende natuur maken deel uit van het leven van Peruanen. De verbinding die ze hebben met Pachamama (Moeder Aarde), met hun oeroude tradities en met klank leeft vandaag nog steeds.

Tijdens deze magische reis nodigen we je uit om verbinding te maken met de natuur en met jouw natuur. We volgen het voorbeeld van de Peruanen en verbinden ons via klank en ritueel met Pachamama.

We beleven oorspronkelijke rituelen uit de Andestraditie, zingen krachtliederen en mantra’s op eeuwenoude krachtplaatsen, en laten ons verwonderen door de schoonheid van de natuur en de mensen.
We ervaren stilte en deelmomenten, wandelen in de adembenemende natuur, en dit alles met ruimte voor ontspanning en plezier!

Zo kunnen we ons hart openen en schoonheid echt beleven.

Hoor je de roep van Peru?
Ervaar het wonder op elke plek die we bezoeken, ervaar hoe het voelt om gewoon te Zijn, in verbinding met al wat is.

Zo is deze reis veel meer dan een reis naar buiten, naar Peru. In verbinding met het land maak je ook verbinding met jezelf. Al reizend langs de mooiste plekken van Peru reis je ook naar je innerlijke thuis!

Je bent welkom.

GRATIS INFOSESSIES VIA ZOOM !

op vrijdag 25 maart en maandag 28 maart 2022, om 19.30u.


Toelichting bij het reisprogramma, in tekst en beeld

kennismaking met Nathalie en Mieke

Q&A


Graag vooraf aanmelden per mail naar [email protected]

 (vergeet niet te vermelden voor welke datum je je aanmeldt!)

Na aanmelding ontvang je de Zoomlink om in te loggen.

Wat mag je verwachten?

Deze reis nodigt je uit tot zelfverkenning en erkenning van wie je werkelijk bent. Respect voor je lichaam, voor je gedachten en gevoelens, voor de natuur evenals het werk van de voorouders en de geesten van het land staan hierbij centraal. Ook leven in het Nu.

Programma:
Het volledige programma vind je op de website van Ayni - Somos Uno.

Alvast een voorproefje:
  • we komen aan in de Heilige Vallei en reizen van daaruit naar Quillabamba in het hoge Amazonewoud, de streek van de cacao, koffie en bananenvelden, waar we 2-3 dagen acclimatiseren. We verblijven in een lodge en genieten van de uitbundige natuur en talloze watervallen.
  • Na het Hoge Amazonewoud trekken we naar de Heilige Vallei (Urubamba, Ollantaytambo, Urco, watervallen van Arin,..) We ervaren oorspronkelijke rituelen uit de Andestraditie, bezoeken Inca sites, ontmoeten een bijzondere klanksjamaan en vieren onze verbinding met Pachamama in klank- en zangcirkels op oude krachplekken (geen zangervaring nodig!)
  • Na de Heilige Vallei reizen we door naar Cusco, de oude hoofdstad van het Inca-rijk. Onderweg bezoeken we de typische textielmarkt van Chinchero en de krachtplaats Quilla Rumiyoq.
  • We verblijven een drietal dagen in Cusco. Daar bezoeken we o.m. de San Pedro-markt en de site van Sacsayhuaman. We genieten van de typische sfeer en nemen alle tijd om de stad al wandelend te verkennen.
  • Daarna reizen we met privétransport naar het Titicaca-meer, waar we een viertal dagen verblijven bij lokale families. We bezoeken de rustige eilanden Taquile en Amantani, met hun verbluffende natuur, oude krachtplekken en vriendelijke bevolking. We wandelen naar de ceremoniële plekken Pachatata en Pachamama met een adembenemend uitzicht over het meer. Ook hier beleven we mooie rituelen en verbinden we ons in klank en zang met de energie van de eilanden en het meer.
  • Na het Titicacameer reizen we terug naar Cusco, waar we nog een dag doorbrengen alvorens op 31 oktober terug te reizen naar Lima/Europa.

Optionele trekking naar Q'eros in de hoge Andes:
Een unieke trekking van 5 dagen op hoogtes tussen 3.400 en 5.000 m. We reizen te paard en verblijven in stenen huisjes bij Q’eros gemeenschappen. Deze trektocht vereist een goede fysieke conditie. De voorzieningen zijn rudimentair. We worden begeleid door uitstekende gidsen uit het Q’eros gebied en wandelen 2 à 6 u/dag.
Wie deze trekking doet, komt op 6 november weer aan in Europa.
​​
We reizen in kleine groep (+/- 8 deelnemers), waardoor het programma in overleg nog kan aangepast worden.
Aandachtspunt: We verblijven op hoogtes tussen 1.000 & 3.900 m. Bij aankomst dien je het rustig aan te doen. Het programma is zo opgebouwd dat we de eerste dagen kunnen acclimatiseren. Het is zeker nuttig je reisplannen te bespreken met je huisarts. De moeilijkheidsgraad van een wandeling is subjectief. Hou er rekening mee dat er steeds hoogteverschillen zijn.

Praktisch

Data: van 16 tot 31 oktober 2022 (basisprogramma) of tot 5 november (met extensie Q'eros)
Organisatie: Nathalie Verboven - Ayni / Somos Uno.
Begeleiding: Nathalie Verboven (organisatie en algemene begeleiding) en Mieke Polfliet (klank- en zangcirkels tijdens het basisprogramma)
Bijdrage: nog onder voorbehoud: ca. €1960 voor het basisprogramma (15d/14n) en ca. €640 voor de trekking naar Q'eros (6d/5n)
  • Inbegrepen: alle organisatie en begeleiding, 1 kennismakingsbijeenkomst voor aanvang van de reis, 14 overnachtingen (gedeelde kamers), plaatselijk vervoer, volpension op Taquile en Amantani, ontbijt in Urubamba, 1 soundhealing. 
  • In de prijs voor de optionele trektocht naar Q'eros is inbegrepen: transport, paard, logies/volpension bij de Q'eros, slaapzak en slaapmat, gidsen en lama's, 1 overnachting in Ocongate en 1 overnachting in Cusco. 
  • Niet inbegrepen: internationale en nationale vluchten (ca. €1.100), overige maaltijden (ca. €120), drank en persoonlijke uitgaven, uitwisseling (ayni) voor ceremoniën, inkom toeristische sites die niet in het basisprogramma zitten, reis- en annulatieverzekering (verplicht).
Inlichtingen en inschrijven:  Nathalie Verboven - mail: [email protected] - tel. +32 475 65 30 30 (enkel Whatsapp - Nathalie woont in Peru)