wie zijn we

Mieke Polfliet

Bezielster Thuis in Jezelf

Ik groeide op aan de voet van de Vlaamse Ardennen. Als kind voelde ik me één met de natuur en hield ik van zingen, tekenen en verhaaltjes verzinnen. In mijn puberteit werd me echter aangeleerd dat het leven geen sprookje is en je vooral hard je best moet doen om je plekje te vinden in de wereld. Dus deed ik als tiener héél hard mijn best. Mijn harde werk werd aangemoedigd en ik was een voorbeeldige studente. Vanbinnen voelde ik me echter verdrietig en alleen... Ik was mijn natuurlijke verbondenheid kwijt.

Geïnteresseerd in andere culturen en met een liefde voor taal koos ik voor een talenstudie aan de universiteit van Antwerpen. Na mijn studie rolde ik in het internationale bedrijfsleven. Ik kwam terecht in een Amerikaans bedrijf en kreeg de kans me professioneel te ontplooien. Werken in een internationale context beviel me. Ik hield van de diversiteit en de uitdagingen en deed wederom heel hard mijn best. Mijn carrière nam een vlucht en mijn ego vond dit allemaal heel bevredigend. Inmiddels was ik getrouwd met een ambitieuze man. Aan de buitenkant klopte het plaatje perfect, maar vanbinnen bleef de leegte knagen. Na zeven jaar liep mijn huwelijk op de klippen en belandde ik in een depressie.


Ik was dertig jaar en besefte dat ik geen flauw idee had wie ik écht was of waar mijn hart naar uitging.


In de zomer van 2001 volgde ik een vierdaagse met de titel 'De Weg Terug'. Het werd een kantelpunt in mijn leven, het begin van een intens bewustwordingsproces. Ik besefte hoe ver ik was afgedwaald van het gevoelige, speelse kind in mezelf en leerde nieuwe, bezielde mensen kennen (onder wie mijn huidige man, Stefan). De speelse Mieke kwam weer tevoorschijn. Ik begon ook naar een maandelijkse vrouwencirkel te gaan en genoot er van het delen met andere vrouwen en de creativiteit die dit bij mij deed opborrelen. Zo kwam ik weer in contact met mijn creatieve vrouwelijke kant en de zachte kracht in mijn hart.


Ik verdiepte me in sjamanisme. In de authenticiteit van eenvoudige rituelen en vieringen bloeide mijn liefde voor de natuur, voor Moeder Aarde, weer op. Rituelen werden een deel van mijn dagelijks leven. Op aanvraag begeleid ik persoonlijke vieringen die belangrijke levensmomenten markeren (zoals een lentefeest, huwelijk, jubileum of speciale verjaardag). Tussen 2010 tot 2013 verdiepte ik me vooral in het Inca-sjamanisme (Munay ki en Nusta Karpay) en reisde ik naar Peru. De inwijdingen die ik hier ontving, geef ik op vraag nog steeds met veel liefde door.


Ook mijn stem vond ik na 2001 terug. Ik zong weer en genoot er ten volle van. In 2003 volgde ik een opleiding soundhealing (klankhealing) bij de Association of Sound Therapy in Spanje, waar ik leerde om de kracht van klank (instrument en stem) te koppelen aan helende intentie en liefde. Ook dit voelde als 'thuiskomen'. Ik ging klankrelaxaties begeleiden en verweefde klank en zang in mijn rituelen. 

Op persoonlijk vlak integreerde ik mantra's, oude gebeden/krachtliederen uit verschillende tradities, in mijn dagelijks leven. Vanaf 2008 begeleid ik mantrazangcirkels in binnen- en buitenland. Met mijn liefde voor meerstemmige zang stond ik in 2009 mee aan de wieg van het a capella zangensemble Keruna. Er volgden twee cd’s en tot eind 2014 zong ik met hen op vieringen, concerten en zangcirkels. Inmiddels zong ik ook bij Thuya, een gelegenheidsensemble met twee muzikale vrienden. Samen creëerden we 'Celebration in Song', een concertvorm waarbij het publiek uit volle borst kan meezingen. In 2015 werd ik lid van het ensemble Musai waarmee we die zomer al op het Flow festival stonden. Momenteel treed ik vooral op waar ik gevraagd word, al dan niet bijgestaan door andere artiesten.


In de zakenwereld had ik geleerd om goed 'mijn mannetje' te staan, maar kon ik mijn vrouwelijke kwaliteiten minder kwijt. Mijn ervaring met rituelen en de kracht van vrouwen-in-verbinding stimuleerde me om van 2008 tot 2014 een maandelijkse ceremoniële vrouwencirkel te leiden. Hierdoor kwam ik nog meer in contact met de gedragenheid door de Oermoeder én met de moeder in mezelf. Dit was vooral helend bij het verwerken van mijn eigen (ongewilde) kinderloosheid.


Inmiddels hadden Stefan en ik begin 2009 onze activiteiten gebundeld in ons eigen bedrijfje, 'Thuis in Jezelf'. Vanuit persoonlijke ervaring en verworven expertise nodigen we met al onze activiteiten mensen uit om in een veilige omgeving volledig thuis te komen in zichzelf.


Naarmate mijn bewustzijn groeide, werd ik steeds meer geconfronteerd met mijn gevoeligheid. Toen ik een boek las over hoogsensitiviteit, besefte ik dat ik al heel mijn leven onbewust als hoogsensitief persoon door het leven was gegaan. Zo leerde ik mijn vatbaarheid voor depressies en burn-out beter begrijpen en aanvaarden.

Eind september 2009 zei ik mijn job in de zakenwereld vaarwel en legde ik me volledig toe op het uitbouwen van Thuis in Jezelf.

Na een paar jaar van intense naar buiten gerichte activiteit besloot ik midden 2013 de stilte in mezelf op te zoeken, om vanuit ontspanning nieuwe zaadjes van creativiteit geboren te laten worden.

Activiteiten vanuit het hart laten zich niet forceren, net zoals gras ook niet sneller groeit door eraan te trekken.


Vandaag voel ik me dankbaar dat ik de vrijheid neem om te leven vanuit mijn natuurlijke levensstroom, zodat ik kan delen wat ik te delen heb vanuit authenticiteit en liefde.

'Ambitie doet werken, liefde doet leven' is momenteel mijn motto.


Intussen kreeg ik van een dierbare vriendin de vraag om een vakantieweek te begeleiden. Samen met Michele Averard van The Association of Sound Therapy ontwierpen we een boeiend programma rond klank, ritueel en creativiteit dat we in 2015 boven het doopvont hielden. Het werd een succes en kende bijgevolg in 2016 een vervolg. En ook voor 2017 staat er een nieuwe week op de planning (zie bij 'Vakantieweken').


Ik kijk ernaar uit om je in Spanje, Frankrijk of België te ontmoeten en ook jouw levensverhaal te leren kennen!


Ik stel jullie hierbij met veel liefde graag mijn partner Stefan voor. Hij heeft me al veel inzichten gegeven en ondersteunt me in al wat ik doe. Hiernaast lees je ook wat meer over ons samen.

Stefan Beckers

Drijvende kracht Thuis in Jezelf

Mijn grootste drijfveer bestaat uit ‘leven op de ‘flow’, zoals ik het noem. Ik besef dat zodra je je ware zelf hebt ontdekt, je niet langer hoeft te leven in een wereld van projecties en opgelegde normen en waarden. Dan kan je je zonder oordeel laten meedrijven op de stroom van je leven en zo je leven bewust vorm geven.

Voor mij is de manier waarop je naar de dingen kijkt belangrijk. Hoe zuiverder je blik, hoe beter je leven ‘stroomt’. En om je zicht te verhelderen, moet je je blik eerst naar binnen keren.

Mijn leven kende heel wat woelige tijden. In mijn tienerjaren zwalpte ik vertwijfeld en verdoofd rond. Dit ‘schaduwleven’ ontstond toen ik mijn aangeboren hooggevoeligheid (voor energie) geen plaats kon geven in mijn jonge, harde leefwereld.


Mede door mijn analytische denken slaagde ik er gelukkig in om midden in mijn twintiger jaren mijn leven weer op spoor te krijgen en op te klimmen tot een managementfunctie in de non-profit. Na enkele jaren besefte ik evenwel dat daar niet mijn ware roeping lag.


Om deze te vinden ben ik me beginnen verdiepen in een combinatie van diep zelfonderzoek met opleidingen om mijn analytische, energetische en empathische talenten verder aan te scherpen.

Zo verkreeg ik een diep inzicht in mijn (en andermans)
motivatoren, blokkades en zingeving.


Van nature ben ik echt een ‘krak’ te noemen in het structureren, organiseren en analyseren van zaken. Dit, in combinatie met mijn hooggevoeligheid (energieën in- en aanvoelen), heeft ertoe geleid dat ik door vele mensen uit mijn omgeving gewaardeerd wordt als deskundig luisterend oor en brenger van waardevolle inzichten. Of het nu gaat over levensvragen, samenwerkingen of energetische beïnvloeding, het lukt me om deze te kaderen, te verduidelijken en liefst met wat humor in een verstaanbare taal over te maken aan wie me consulteert.


Mijn continu zelfonderzoek en energetische kijk op alles hebben me ervaringsdeskundig gemaakt in thema’s zoals relaties, verslaving, burn-out, depressie, loslaten, dader- en slachtofferrollen, liefdeloosheid, zelfmoord(gedachten), levensvreugde, zingevingsvragen, enzovoort. 


Ik zie voor mezelf vooral een rol weggelegd daar waar mensen het opgeven of het gewoon (even) niet meer zien zitten.


Na 15 jaar in de non-profit te hebben gewerkt, ontplooi ik me nu voltijds als coach, healer en energiewerker. Met mijn 20 jaar ervaring in huizen zuiveren (van entiteiten, geblokkeerde energieën, emotionele balast enz.) word ik ook veel gevraagd als 'house whisperer'.


Mieke: "Zelf blijft Stefan bescheiden en met zijn beide voeten goed op de grond, maar ook zijn privéconsulten en healings worden door zijn klanten in superlatieven omschreven."


Onder consulten vind je een overzichtje van wat ik je kan bieden.


 Klik hier voor een overzicht van de door mij gevolgde opleidingen.

Samen

managers, directeurs, bezielers.... Thuis in Jezelf

Graag geven we je nog wat mee over ons samen. We hebben elkaar leren kennen in de zomer van 2001, tijdens de prachtige workshop 'De Weg Terug', over de natuurlijke kracht van de vrouw en de man. Onmiddellijk viel op dat we dezelfde muzieksmaak hadden en dat we - zonder elkaar tegen te komen - al meerdere keren naar dezelfde concerten waren gegaan. Bij uitdieping van deze aangename verrassing kwamen we tot de conclusie dat we nog wel meer gelijklopende dingen hadden en dat onze visie op het leven vrijwel dezelfde was. Hieruit groeide een warme vriendschap.


Die vriendschap werd meer toen we in augustus 2003 in Spanje op een Soundhealers cursus (van Nestor Kornblum & Michêle Avérard) beseften hoe graag we elkaar wel zagen ... en we elkaar bijgevolg de liefde verklaarden. Kort daarna zijn we gaan samenwonen en hebben we onze huidige stek in Nijlen gekocht.


Ons uitgangspunt hierbij was hetzelfde: de creatie van een 'open huis' waar bewoners en bezoekers in een sfeervol kader tot rust en tot zichzelf kunnen komen.


In datzelfde huis zijn we op 13 augustus 2011 getrouwd. Al onze binnen-  en buitenlandse vrienden hebben de handen in elkaar geslagen; de organisatie, catering, muziek, ritueel, enz.onder elkaar verdeeld en hebben er zo voor gezorgd dat we een onvergetelijk trouwfeest hadden waarbij we van de ene verrassing in de andere vielen. Heerlijk!

Aan allen: nogmaals vanuit ons hart "bedankt!"

.

Ons gezamenlijk pad heeft ons in ons samenzijn langs ettelijke hobbelige wegen geleid. Wegen die vooral naar binnen leidden. Het is voor ons nog steeds heel belangrijk om eerst volledig naar binnen te gaan, alle 'maskers' af te werpen en zo volledig in onze kracht te komen staan. Enkel op die manier kon er ook een écht en doorleefd aanbod aan anderen ontstaan. Een aanbod dat zijn fundament vindt in de liefde voor jezelf en voor de ander, een waar 'thuiskomen in jezelf' !